Определение №****/**.**.2022 по дело №****/2022


Класификация

  • Вид съдебен акт:
  • Колегия/Отделение: II-ро отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Анотация

Въпрос

Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

Отговор
За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

Върховният касационен съд на Република България, Второ гражданско отделение, в закрито заседание на двадесет и пети октомври през две хиляди двадесет и втора година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Камелия Маринова

ЧЛЕНОВЕ: Веселка Марева

Емилия Донкова

като изслуша докладваното от съдия Емилия Донкова гр. д. №******г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 282 ГПК.

Делото е образувано по касационна жалба на адв. Н. Д., като пълномощник на М. Я. Т., С. С. М. и Д. С. Т. – Г. срещу въззивно решение №******г. по гр. д. №******г. на Пловдивския окръжен съд. В касационната жалба и уточняваща молба от 19.09.2022 г. е направено искане за спиране на изпълнението на обжалваното въззивно решение на основание чл. 282, ал. 2 ГПК. С въззивното решение - предмет на касационно обжалване, е потвърдено първоинстанционното решение, с което касаторите на основание чл. 109 ЗС са осъдени да преустановят неоснователните си действия, с които пречат на М. С. О. и Т. Н. О. да упражняват правото си на собственост върху самостоятелен обект в сграда с идентификатор ***** по кадастралната карта на [населено място], ведно с прилежащи две складови помещения с идентификатори ***** и *****, като премахнат санитарно помещение, обозначено с №******градено в коридора на приземен етаж на сграда с идентификатор ****; поставят общия водомер за сграда с идентификатор **** на общото водопроводно отклонение, обслужващо сградата, разположено в помещение, обозначено с №******гуряваща достъп от стълбищна площадка до общ коридор, разположен на приземен етаж на сграда с идентификатор ****, означен като помещение №10 на чертеж към съдебно-техническата експертиза, представляващ неразделна част от решението.

Съгласно постановеното на 26.09.2022 г. разпореждане, с което на молителите е указано да внесат дължимата сума като размер на обезпечението, същите са внесли обезпечение в размер на 50 лв., съответстващо на цената на негаторния иск, като извършената служебна справка от 24.10.2022 г. удостоверява, че сумата е постъпила по сметката на ВКС и съответно са налице предпоставките за спиране изпълнението на невлязлото в сила въззивно решение.

По изложените съображения, Върховният касационен съд, Второ гражданско отделение

О П Р Е Д Е Л И:

СПИРА изпълнението на невлязлото в сила въззивно решение №486/18.04.2022 г. по гр. д. №470/2022 г. на Пловдивския окръжен съд, на основание чл. 282, ал. 2 ГПК.

Определението е окончателно.


Свързани съдебни актове

Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

или

Вижте абонаментните планове


Свързани съдебни актове

Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирани норми и термини

0 0 гласа
Рейтинг
Запишете се
Известявайте ме за
0 Коментари
Inline Feedbacks
Всички коментари