Определение №****/**.**.2023 по дело №****/2021

докладвано от съдия Димитър Димитров


Анотация

Въпрос

Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд, гражданска колегия, ІV-то отделение, в закрито заседание на 22.05.2023 (двадесет и втори май две хиляди двадесет и трета) година в състав:

Председател: Зоя Атанасова

Членове: Владимир Йорданов

Димитър Димитров

като разгледа докладваното от съдията Димитър Димитров, гражданско дело №******година, за да се произнесе взе предвид следното:

С постановеното по делото определение №******година 5-ти състав на ВКС, ГК, ІV г. о. е допуснал касационно обжалване на решение №******година на Софийския апелативен съд, гражданско отделение, втори състав, постановено по гр. д. №******година по правните въпроси за това следва ли да бъде изключен от размера на несъответствието по пар. 1, т. 7 ДРЗПКОНПИ за проверявания период по чл. 112, ал. 3 ЗПКОНПИ възмездно придобито през този период имущество, поради обстоятелството, че правата на Държавата да се постанови отнемане в нейна полза на това имущество са погасени по давност и за това допустимо ли е изключването на имущество, придобито през проверявания период по чл. 112, ал. 3 ЗПКОНПИ от икономическия анализ и размера на несъответствието по пар. 1, т. 3 ДРЗПКОНПИ.

Поради това, че за да се отговори на въпросите, по които е допуснато касационно обжалване следва да се вземат предвид и отговорите на въпросите

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Определение по (предстои добавяне)

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Навигация