Определение №****/**.**.2023 по дело №****/2022

докладвано от съдия Дияна Ценева


Анотация

Въпрос

на ищците - местена ли е оградата между двата имота, и има ли следи от старата ограда; къщата в имота на ищците имала ли е дренаж и премахнат ли е той; нарушена ли е и с колко бетоновата площадка до къщата на ищците; каква е точната квадратура и границите между старата и новата ограда; на ответниците - имало ли е към 2011 г. някаква ограда между двата имота и ако е имало такава, къде се е намирала; имало ли е към 2011 г. бетонна площадка на границата или до границата между двата имота; имало ли е към м. ноември 2016 г. ограда между двата имота и къде се е намирала тя; имало ли е към 2016 г. бетонна площадка на границата или до границата на двата имота; от коя година са приложените към делото снимки от платформата Гугъл мап; към момента на извършеното заснемане имало ли е бетонна площадка, каквато се твърди в исковата молба; сега съществуващата ограда законно ли е построена и съответства ли на издадените строителни книжа.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, първо гражданско отделение в закрито заседание, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДИЯНА ЦЕНЕВА

ЧЛЕНОВЕ: БОНКА ДЕЧЕВА

ВАНЯ АТАНАСОВА

разгледа докладваното от съдията Д. Ценева гр. д. №******г. по описа на ВКС, І г. о. и за да се произнесе, взе предвид:

Производството е по чл. 288 ГПК.

С въззивно решение №******г. по в. гр. д. №******г. на Софийски градски съд е потвърдено решение №******г. по гр. д. №******г. на Софийски районен съд, с което Н. И. Н. и С. Л. М. са осъдени на основание чл. 76 ЗС да предадат на В. Р. З. и Ю. Р. З. владението върху реална част от недвижим имот, която реална част е с площ 11 кв. м по протежението на цялата граница между поземлен имот с идентификатор ***, с административен адрес [населено място],[жк], [улица], и поземлен имот с идентификатор ***, с административен адрес [населено място],[жк], [улица], с обща дължина на границата между двата имота 36 м, и с широчина 0.30 м, както и да възстановят съществуващото преди 19.06.2017 г. положение на границата между двата имота. С въззивното решение е уточнено местоположението на реалната част, като е постановено тя да се счита

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Опр. по чл. 288 ГПК за недопускане, Определения по чл. 288 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Навигация