Определение №****/**.**.2023 по дело №****/2022

докладвано от съдия Тотка Калчева


Анотация

Въпрос

за разноските съставът на ВКС не е съобразил представените към отговора на касационната жалба фактура №******г. за сумата от 10 320 лв. с ДДС /първо плащане по договора/ и преводно нареждане от 24.01.2022 г.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Търговска колегия, I отделение, в закрито заседание на девети май през две хиляди двадесет и трета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Тотка Калчева

ЧЛЕНОВЕ: Вероника Николова

Мадлена Желева

при секретаря......................................, след като изслуша докладваното от съдия Калчева, т. д. №******г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 248 ГПК.

Образувано е по молба на „Авто Инженеринг Холдинг Груп“ ЕООД, [населено място] за изменение на определение №******г. по т. д. №******г. на ВКС, I т. о. в частта за разноските.

В молбата се поддържа, че съдът не е присъдил действителния размер на уговорения и заплатен адвокатски хонорар за осъществяване на процесуално представителство пред ВКС. Уточнява се, че в приложения към отговора на касационната жалба договор за правна защита и съдействие от 20.01.2022 г. дължимото адвокатско възнаграждение е уговорено в размер на 20 640 лв. с ДДС, платимо по банков път на две вноски, от които 10 320 лв. с ДДС при подписване на договора, а остатъкът от 10 320 лв. – в срок до шест месеца. Твърди, че при произнасянето по въпроса за разноските съставът на ВКС не е съобразил представените към отговора на касационната

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Определения по чл. 288 ГПК, Предстои добавяне (допуска/недопуска)

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Навигация