Решение №****/**.**.2023 по дело №****/2022

докладвано от съдия Десислава Попколева


Анотация

Въпрос

С оглед евентуална недопустимост, доколкото съдът не се е произнесъл по спорния предмет на делото, очертан от твърденията в обстоятелствената част на исковата молба.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Четвърто гражданско отделение в открито съдебно заседание на двадесети март през две хиляди двадесет и трета година в състав:

Председател: Мими Фурнаджиева

Членове: Велислав Павков, Десислава Попколева

при участието на секретаря Кристина Първанова, като разгледа докладвано от съдия Попколева, гр. д. №******г. за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

С определение №******г. на настоящия състав, по касационна жалба на Р. Г. С. чрез пълномощника ѝ адв. В. З., е допуснато касационно обжалване на решение №******г. по в. гр. д. №******г. на Окръжен съд Кюстендил в частта, с която е потвърдено решение №******г. по гр. д. №1685/2016 г. по описа на Районен съд Дупница, с което е уважен предявеният от С. Н. К. срещу касатора Р. Г. С. иск с правно основание чл. 55, ал. 1, предл. първо ЗЗД за заплащане на сумата от 5 203,65 лв. като получена без основание, ведно със законната лихва от подаване на исковата молба – 26.09.2018 г., до окончателното изплащане.

В касационната жалба се релевират оплаквания за неправилност поради нарушение на материалния закон, допуснати съществени нарушения на съдопроизводствените правила и необоснованост - основания за касационно

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 2 пр. 2 ГПК

Навигация