Решение №****/**.**.2023 по дело №****/2022

докладвано от съдия Илияна Папазова


Анотация

Въпрос

Досежно значението на заявеният от електроснабдителното дружество при формулиране на претенцията - едногодишен период - при наличие на данни за установена реално потребена, но неотчетена и незаплатена електрическа енергия, сочещи за основателност на иск по чл.183 ЗЗД.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение в открито заседание на двадесет и пети април две хиляди двадесет и трета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ИЛИЯНА ПАПАЗОВА

ЧЛЕНОВЕ: ДАНИЕЛА СТОЯНОВА, ДЖУЛИАНА ПЕТКОВА

при участието на секретаря Райна Стоименова като изслуша докладваното от съдия Папазова гр. д.№******г. на ІІІ г. о. и за да се произнесе взе пред вид следното:

Производството е с правно основание чл. 290 ГПК.

Допуснато е касационно обжалване с определение №******г. по касационната жалба на „Енерго-Про Продажби”АД [населено място], представлявано заедно от всеки двама С., Я. Д. и Г. Коршия, чрез процесуалният представител адвокат Банков против въззивно решение №******г. по в. гр. д. №******г. на Окръжен съд Варна, с което е потвърдено решение №******г. по гр. д. №17264/2019г. на Районен съд Варна в частта, с която е прието за установено в отношенията между страните, че Е. Е. Т. не дължи на „Енерго- Про Продажби”АД сумата над 1 615.23лв. до 6 575.59лв. /или 4 960.36лв./, представляваща стойността на начислена електрическа енергия за периода 25.07.2017г.-24.07.2018г., въз основа на извършена корекция на сметката на потребителя, за обект, находящ се в [населено място],[жк][жилищен адрес] с абонатен №[ЕГН], клиентски №[ЕГН], за което е издадена фактура

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация