Анотация

Въпрос

За критериите за определяне на конкретния размер на обезщетението по чл. 52 ЗЗД.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Търговска колегия, Първо отделение, в публично заседание на двадесети април през две хиляди и двадесет и трета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: БОЯН БАЛЕВСКИ

ЧЛЕНОВЕ: КРИСТИЯНА ГЕНКОВСКА, АНЖЕЛИНА ХРИСТОВА

при секретаря Петя Петрова като изслуша докладваното от съдия Генковска т. д. №******г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на Г. Ц. С., действаща лично за себе си и като законен представител на Кристина Д. С. и от А. В. А. срещу решение №******г. по в. т. д. №******г. на Варненски апелативен съд в частта, с която е потвърдено решение №******г. по т. д. №******г. на Варненски окръжен съд за отхвърляне на исковете на касаторите за заплащане на обезщетение за неимуществени вреди срещу ЗК „УникаАД, както следва: за разликата над 100 000 лв. до 200 000 лв. на Г. Ц. С., за разликата над 150 000 лв. до 250 000 лв. на Кристина Д. С., действаща чрез своята майка и законен представител Г. Ц. С. и за разликата над 100 000 лв. до 200 000 лв. за А. В. А. и в частта

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация