Анотация

Въпрос

Допустим ли е иск по чл. 439 ГПК при влязло в сила в хода на процеса постановление за прекратяване на изпълнителното производство по чл. 433, ал. 1, т. 2 ГПК?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Търговска колегия, Първо отделение, в публично заседание на двадесети април през две хиляди и двадесет и трета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: БОЯН БАЛЕВСКИ

ЧЛЕНОВЕ: КРИСТИЯНА ГЕНКОВСКА

АНЖЕЛИНА ХРИСТОВА

при секретаря Петя Петрова като изслуша докладваното от съдия Генковска т. д. №******г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на К. Й. Т. срещу решение №******г. по в. т. д. №******г. на Софийски апелативен съд, с което е обезсилено решение №******г. по т. д. №******г. на Софийски градски съд в частта, с която е признато за установено на основание чл. 439 ГПК вр. с чл. 124, ал. 1 ГПК, че касаторката не дължи на “Обединена българска банка АД по изпълнително дело №20117110400704 по описа на ЧСИ Д. П. - Я. по изпълнителен лист, издаден на 20.05.2011 г. по гр. д. №749/2011 г. по описа на Районен съд - Разлог, следните суми: сумата от 150 000 лв. - главница по договор за овърдрафт по разплащателна сметка, сключен на 16.05.2008г. между “Джи фуудс” ООД (в несъстоятелност) и “Обединена българска банка АД, сумата от 80 391,07 лв.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация