Анотация

Въпрос

За задължението на съда да изложи собствени мотиви като обсъди всички наведени от страните доводи и възражения, вкл. като се произнесе по направено с отговора на исковата молба възражение за прихващане.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Търговска колегия, Първо отделение, в публично заседание на двадесет и трети март през две хиляди двадесет и трета година, в състав

ПРЕДСЕДАТЕЛ: БОЯН БАЛЕВСКИ

ЧЛЕНОВЕ: КРИСТИЯНА ГЕНКОВСКА

АНЖЕЛИНА ХРИСТОВА

при секретаря Петя Петрова като изслуша докладваното от съдия Христова т. д. №******г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба Сдружение „Инициативи Обединена Европа, чрез адв. Я. Н. срещу решение №******г. по в. т. д. №******г. на Апелативен съд- София в частта, с която е потвърдено решение №******г., постановено по т. д. №******г. на Софийски градски съд в осъдителната му част. С първоинстанционното решение в обжалваната част е осъдено Сдружение „Инициативи Обединена Европа да плати на Фонд „Научни изследвания“ на основание чл. 55, ал. 1, предл. трето ЗЗД сумата 77 000 лева, получена на отпаднало основание – развален договор №ДФНИ-М01/2 от 19.11.2012г., ведно със законната лихва от 20.11.2017г. до окончателното плащане и 10 475.12 лева разноски по делото.

В касационната жалба се твърди, че решението следва да бъде отменено като неправилно поради постановяването му в нарушение на материалния и процесуалния закон и необоснованост. Касаторът оспорва като незаконосъобразен

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация