Определение №****/**.**.2023 по дело №****/2022

докладвано от съдия Бонка Йонкова


Анотация

Въпрос

Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховен касационен съд, Търговска колегия, състав на Второ отделение, след преценка на данните и доводите по делото, приема следното:

Частната жалба е допустима - подадена е от надлежни страни в срока по чл. 275, ал. 1 ГПК срещу подлежащ на обжалване съдебен акт.

С решение №******г. по в. гр. д. №******г. Апелативен съд - София е потвърдил решение №******г. по гр. д. №******г. на Софийски градски съд, с която са отхвърлени предявените от К. П. А. и К. Р. А. против Сдружение „Национално бюро на българските автомобилни застрахователи“ искове за заплащане на обезщетения за неимуществени вреди в размер съответно на 200 000 лв. и 180 000 лв., претърпени от ищците вследствие причинената при ПТП на 17.09.2008 г. на територията на Република Словения смърт на П. А., както и предявеният от К. А. иск за заплащане на сумата 9 600 лв. - обезщетение за имуществени вреди от смъртта на баща му П. А.; Осъдени са К. А. и К. А. да заплатят на Сдружение „Национално бюро на българските автомобилни застрахователи“ разноски за производството пред въззивната инстанция в размер общо на 13 764 лв.; Отменено е постановеното от първоинстанционния съд определение от 04.04.2021 г. за изменение на

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Определения по чл. 274 ал. 2 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Навигация