Анотация

Въпрос

По съмнения за очевидна неправилност на обжалваното въззивно решение според изложеното в мотиви на същото за установените факти, тяхната квалификация и съответствие с приложима императивна материално правна норма.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Гражданска колегия, Второ отделение, в открито съдебно заседание на тринадесети февруари две хиляди двадесет и трета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: СНЕЖАНКА НИКОЛОВА

ЧЛЕНОВЕ: ГЕРГАНА НИКОВА, СОНЯ НАЙДЕНОВА

при участието на секретаря Теодора Иванова, като изслуша докладваното от съдия Соня Найденова гр. дело №******г. и да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК - чл. 293 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на ищеца Й. П. М., подадена чрез процесуалния му представител адв. Д. Г. от АК-В., срещу въззивното решение №******г. по в. гр. д.№******г., на Окръжен съд-Варна, ГО, с искане то да се отмени и искът му да се уважи. Касаторът твърди, че въззивното решение е недопустимо, също и неправилно поради необоснованост и нарушение на материалния закон, че не са обсъдени всички събрани доказателства, че мотивите на решението са неразбираеми, съдържат противоречиви мотиви и правни изводи, неправилно са приложени и законови презумпции. Претендира разноски за всички съдебни инстанции.

Ответникът по касация А. М. Ч.-Г. - ответник в производството, чрез процесуален пълномощник адв. К. К. от АК-В., оспорва жалбата с писмен отговор, като неоснователна. Претендира разноски.

С определение №******г. по чл. 288 ГПК по настоящето дело,

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 2 пр. 3 ГПК

Навигация