Анотация

Въпрос

За задължението на въззивния съд при постановяване на решението си и извършването на преценката на обстоятелствата обуславящи размера на неимуществените вреди да посочи значението на всяко от тези обстоятелства за определянето на размера на обезщетението.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд, Четвърто гражданско отделение, в публичното заседание на 03.02.2016 (трети февруари две хиляди и шестнадесета) година в състав:

Председател:

Борислав Белазелков

Членове:

Борис Илиев, Димитър Димитров

при участието на секретаря РАЙНА ПЕНКОВА, като разгледа докладваното от съдията Димитър Димитров, гражданско дело №******година, за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 288 ГПК и е образувано по повод на касационна жалба с вх. №******година, подадена П. на Р. Б., срещу решение №******година на Софийски апелативен съд, гражданско отделение, 8-ми състав.

С обжалваното решение съставът на Софийския апелативен съд след частична отмяна на решение №******година на Софийски градски съд, гражданска колегия, І-во гражданско отделение, 13-ти състав, постановено по гр. д. №******година е осъдил П. на Р. Б. да заплати на К. В. Т. по предявен от него иск с правно основание чл. 2, ал. 1, т. 3 ЗОДОВ сумата от още 17 500.00 лева, представляваща обезщетение за претърпени от него неимуществени вреди, като е потвърдил първоинстанционното решение, в частта му, с която предявеният иск е бил уважен за сумата от 2 500.00 лева обезщетение за същите вреди. С оглед на това общия размер на обезщетението

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация