Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Владимир Йорданов


Анотация

Въпрос

Дали спортен комплекс може да бъде самостоятелен обект на правото на собственост по смисъла на чл. 110 ЗС и на какви изисквания спортният комплекс следва да отговаря за това, като част от въпроса дали собствеността върху спортен комплекс може да бъде придобита отделно от собствеността върху земята, върху която е построен?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, първо гражданско отделение, в съдебно заседание на седемнадесети февруари две хиляди и шестнадесета година, в състав

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Бранислава Павлова

ЧЛЕНОВЕ:

Теодора Гроздева, Владимир Йорданов

при участието на секретаря Анета Иванова, разгледа докладваното от съдия Йорданов гр. дело N 4053//2015 г.:

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на ТПК „Д. Б.” срещу въззивно решение №******г. по гражданско дело №******г на Софийски апелативен съд, г. о., 4 с-в., с което са отменени решение от 17.04.2014 г. по гр. д. №******г. на Софийски градски съд, г. о., 13 с-в. и решение от 17.07.2014 г. по същото дело, с което е оставена без уважение молба за поправка на очевидна фактическа грешка в първото решение и вместо това е уважен иск на М. Л. Г., Б. В. Романска - Ливиану, Л. Н. А. – Ш., Е. Б. Ш., А. П. Балкански, Д. Щ., Н. С. Щ., Н. И. А. срещу ТПК „Д. Б.” за предаване на владението върху изградената в УПИ І-1121, в кв.10а, по плана на [населено място], Р-н. „П.”, Н. „Х. Д.” – М. спортна площадка, състояща се от два тенис корта със застроена площ 1 080

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация