Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Любка Андонова


Анотация

Въпрос

Относно правомощията на въззивната инстанция да отрече доказателствената сила на доказателство, чието приемане е надлежно удостоверено в протокол от проведено съдебно заседание, доколкото решаващите изводи на съда се основават на това.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Четвърто гражданско отделение, в открито съдебно заседание на осми декември през две хиляди и петнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ВЕСКА РАЙЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

СВЕТЛА БОЯДЖИЕВА, ЛЮБКА АНДОНОВА

при секретаря Юлия Георгиева

изслуша докладваното от съдията ЛЮБКА АНДОНОВА

гр. дело №******год.

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба вх.№******г срещу решение №******г, постановено по гр. дело 3842/2014г на САС, ГО и касационна жалба вх.№******г срещу решение №******г по същото дело, с което е поправено основното решение, подадени от И. Г. П. в частта, с която е отменено решение от 17.17.2014г по гр. дело №16446/2012г на СГС, Първо ГО, 4 състав, като предявеният от И. П. иск за присъждане на обезщетение по чл. 49 ЗЗД за претърпени неимуществени вреди, причинени във връзка с публикация във в./име/ бр.2679/26.10.12г е отхвърлен като неоснователен.

Ответникът [фирма] , представлявано от управителя И. К. оспорва касационните жалби по съображения, изложени в писмен отговор, депозиран чрез процесуалния представител адв. А. А. от САК. Моли обжалваното решение да бъде потвърдено като правилно и законосъобразно.

С определение №1048/23.9.2015 г, постановено по гр. дело №2541/2015, Върховният касационен съд, Четвърто гражданско отделение е допуснал

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация