Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Теодора Гроздева


Анотация

Въпрос

Имат ли право общините и В и К дружествата да държат в чужд имот канализационни тръби и съоръжения, изградени от тях преди възстановяване на собствеността върху имота на бившите собственици и преди влизане в сила на Закона за водите от 2000 г. ?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Първо отделение на Гражданска колегия в открито съдебно заседание на седемнадесети февруари две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

БРАНИСЛАВА ПАВЛОВА

ЧЛЕНОВЕ:

ТЕОДОРА ГРОЗДЕВА, ВЛАДИМИР ЙОРДАНОВ

при участието на секретаря Анета Иванова, като изслуша докладваното от съдия Т. Гроздева гр. д.№******г. приема следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК и сл.

Образувано е по касационна жалба на И. Н. Й. и Г. Б. Й. срещу решение №******г. по в. гр. д.№******г. на Разградския окръжен съд, с което е потвърдено решение №******г. по гр. д.№******г. на Разградския районен съд за отхвърляне на предявените от И. Н. Й. и Г. Б. Й. срещу [община] и [фирма] искове с правно основание чл. 109 ЗС за осъждане на ответниците да премахнат канализация Ф600 и водопровод Ф125, изградени в собствения на ищците имот с площ от 1430 кв. м., находящ се на административен адрес [населено място], [улица], представляващ имот с идентификатор №61710.502.6417 по кадастралната карта на [населено място], одобрена със заповед №РД-18-37 от 10.03.2008 г. на Изпълнителния директор на А..

В касационната жалба се твърди, че решението на Разградския окръжен съд е неправилно- основание за касационно

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация