Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Емануела Балевска


Анотация

Въпрос

Отмяната на нотариалния акт е последица от уважаване на иска за собственост, поради което и очевидният пропуск на съда да стори това не обуславя извод за липса на решение по отношение сградата. Недопустимо е и този пропуск да се отстранява в настоящето производство, както всъщност е процедирал съдът, без да е предявен насрещен иск за собственост /тъй като той вече е решен/.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД на РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ІІ гражданско отделение, в открито съдебно заседание на четвърти април две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЕМАНУЕЛА БАЛЕВСКА

ЧЛЕНОВЕ:

СНЕЖАНКА НИКОЛОВА, ГЕРГАНА НИКОВА

при участието на секретаря Т. Иванова, като разгледа докладваното от съдията Николова гр. д. №******год. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК и сл..

Образувано е по касационната жалба на Потребителна кооперация /ПК/ „Огражден” със седалище и адрес на управление [населено място], Б. област, чрез председателя й В. С., против въззивното решение от 20.07.2015 год. по гр. д. №******год. на Благоевградския окръжен съд, с което е потвърдено първоинстанционното решение от 27.02.2015 год. по гр. д. №******год. на Санданския районен съд. С него е отхвърлен иска на касатора срещу Църквата при храм „Света Марина, [населено място], [община] за установяване на правото му на собственост на основание право на строеж и давностно владение от 1968 год. до 2004 год. на недвижим имот - търговска сграда - магазин, представляващ двуетажна масивна сграда с разгъната застроена площ от 432 кв. м. и мазе с разгъната застроена площ от 216 кв. м., построена в УПИ І-248в кв. 29

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 281 т. 2 ГПК

Навигация