Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Емануела Балевска


Анотация

Въпрос

При наличие на алтернативни искания от страна на неползващия съсобственик, изпълнението на едно от тях погасява ли задължението за изпълнение на другото и какво е правното значение на изявлението за готовност за плащане на обезщетение с конкретно предложение , прекъсва ли състоянието на дължимост респ. от кой момент в тези хипотези би било изискуемо задължението по чл. 32 ал. 1 ЗС?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, второ отделение на гражданската колегия, в ОТКРИТО съдебно заседание на четвърти април две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЕМАНУЕЛА БАЛЕВСКА

ЧЛЕНОВЕ:

СНЕЖАНКА НИКОЛОВА, ГЕРГАНА НИКОВА

при участието на секретаря Теодора Иванова изслуша докладваното от съдията БАЛЕВСКА гр. дело №******година и за да се произнесе, взе предвид:.

Производството е по чл. 290 ГПК - чл. 293 ГПК.

Н. К. Н. от [населено място] чрез процесуалния си представител адв. Ц. Т.- САК обжалва и иска да се отмени въззивно Решение Nо 6370 от 11.09.2015 година по гр. възз. д. Nо 1498/2015 год. на Софийския градски съд, в частта по сметки – чл. 346 ГПК във вр. с уважения иск на К. К. –Н. по чл. 31, ал. 2 ЗС и чл. 86 ЗЗД за сумите от 64 866 лв. за периода 03.02.2005 година до 20.11.2012 година и за сумата 30 249.42 лв. изтекли лихви за същия период от време. С касационната жалба се поддържат доводи, че в частта по уважения иск по чл. 31, ал. 2 ЗС и чл. 86 ЗЗД обжалваното решение е неправилно като постановено при непълно и

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация