Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Ценка Георгиева


Анотация

Въпрос

При какви предпоставки се присъжда еднократно парично обезщетение на държавен служител от органите на МВР – на основание чл. 252, ал. 1 ЗМВР /отм./ във вр. с § 57 ЗИД ЗМВР /ДВ 44/2012г./, респ. на основание чл. 106, ал. 3 ЗДСл или чл. 222, ал. 3 КТ ?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение, в открито съдебно заседание на двадесет и трети февруари две хиляди и шестнадесета година в състав:

Председател:

Ценка Георгиева

Членове:

Илияна Папазова, Майя Русева

При секретаря Анжела Богданова, като изслуша докладваното от съдията Ц. Георгиева гр. д. №******г., за да се произнесе взе пред вид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК и сл.

С определение №******г., постановено по настоящото дело №******г. на ВКС, ІІІ г. о., е допуснато касационно обжалване на въззивното решение на Софийски градски съд, ГК, ІV В с-в, №******г. по в. гр. д. №******г., с което СГС е потвърдил решението на Софийски районен съд, 69 с-в, от 13.09.2013 г. по гр. д. №39717/2012 г., с което е отхвърлен предявеният от К. К. С. против Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР иск за заплащане на обезщетение за прослужени години в системата на гражданска защита след прекратяване на служебното правоотношение с директора на ГД „Гражданска защита при МВР.

Ответникът по касация Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” при МВР чрез пълномощника си юрисконсулт Д. изразява становище за неоснователност на касационната жалба и моли същата

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация