Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2014

докладвано от съдия Бойка Стоилова


Анотация

Въпрос

По силата на закона или с издаването от ОСЗ на решение по чл. 18ж, ал. 1 ППЗСПЗЗ или по чл. 27, ал. 1 ППЗСПЗЗ се поражда право на собственост на държавата по чл. 10б ЗСПЗЗ и чл. 24 ЗСПЗЗ върху земи от бивши стопански дворове, негодни за замеделско ползване и неподлежащи на възстановяване, конститутивен или констативен е ефектът на решенията на ОСЗ по чл. 45, ал. 1 ППЗСПЗЗ във вр. с чл. 18ж ППЗСПЗЗ и чл. 27 ППЗСПЗЗ за установяване на земите, останали държавна собственост, и приложимо ли е към този вид решения тълкуването на закона, дадено с ТР № 1/1997г. на ОСГК?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, състав на Четвърто гражданско отделение, в открито съдебно заседание на девети ноември две хиляди и петнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

БОЙКА СТОИЛОВА

ЧЛЕНОВЕ:

МИМИ ФУРНАДЖИЕВА, ВЕЛИСЛАВ ПАВКОВ

при участието на секретаря Цветанка Найденова, изслуша докладваното от съдия Б. Стоилова гр. дело №******г. и приема следното:

Производството е по чл. 290 ГПК по касационната жалба на м. на з. и х. като процесуален представител на Д., подадена чрез гл. юрисконсулт М. П., срещу решението на Софийския апелативен съд от 11.ІХ.2014г. по в. гр. д. №******г.

Касационно обжалване на решението е допуснато с определение №******г. поради липса на практика по въпросите по силата на закона или с издаването от ОСЗ на решение по чл. 18ж ал. 1 или по чл. 27, ал. 1 ППЗСПЗЗ се поражда право на собственост на държавата по чл. 10б и чл. 24 ЗСПЗЗ върху земи от бивши стопански дворове, негодни за замеделско ползване и неподлежащи на възстановяване, конститутивен или констативен е ефектът на решенията на ОСЗ по чл. 45, ал. 1 във вр. с чл. 18ж и чл. 27 ППЗСПЗЗ за установяване на земите, останали държавна собственост, и приложимо

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация