Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Дияна Ценева


Анотация

Въпрос

Как следва да се определи реалния размер на притежаваните от етажен собственик идеални части от общите части на сградата, когато той притежава самостоятелни обекти в надземната и подземната част на същата – дали като съотношение между стойността на всеки обект към стойността на цялата сграда, или като съотношения между стойността на обекта и съответната част от сградата, в която е разположен?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, първо гражданско отделение в публично заседание на шестнадесети февруари две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ЖАНИН СИЛДАРЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

ДИЯНА ЦЕНЕВА, БОНКА ДЕЧЕВА

при секретаря Даниела Никова

изслуша докладваното от съдията Д. Ценева гражданско дело №******година и за да се произнесе, взе предвид:

Производството е по чл. 290 ГПК и сл..

С определение №******г., постановено по настоящото дело, по касационна жалба на [фирма] със седалище и адрес на управление в [населено място] е допуснато касационно обжалване на въззивното решение, постановено на 16.03.2015 г. по гр. д. №******г. на Софийски градски съд, по материалноправния въпрос как следва да се определи реалния размер на притежаваните от етажен собственик идеални части от общите части на сградата, когато той притежава самостоятелни обекти в надземната и подземната част на същата - дали като съотношение между стойността на всеки обект към стойността на цялата сграда, или като съотношения между стойността на обекта и съответната част от сградата, в която е разположен.

К. поддържа, че в тази част въззивното решение е постановено при допуснати съществени нарушения на съдопроизводствените правила и в нарушение на материалния закон.

Ответниците И. Д. И. и Л.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация