Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Зоя Атанасова


Анотация

Въпрос

Следва ли въззивният съд да изложи собствени мотиви, като обсъди всички доводи на страните, свързани с твърденията им, които имат значение за решението по делото?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховен касационен съд, четвърто гражданско отделение в съдебно заседание на 09 ноември през две хиляди и петнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СТОИЛ СОТИРОВ

ЧЛЕНОВЕ:

ВАСИЛКА ИЛИЕВА, ЗОЯ АТАНАСОВА

при секретаря Ани Давидова, като разгледа докладваното от съдия З. Атанасова гр. дело №******година, за да се произнесе взе предвид следното:

Производството по делото е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба от ищцата П. Й. И., чрез адв. М. М. срещу решение №******г. по в. гр. дело №******г. на Русенския окръжен съд в частта, с която е отменено решение №******г. по гр. дело №******г. на Русенския районен съд в частта, с която [фирма] е осъдено да заплати на П. Й. И. обезщетение за неимуществени вреди над сумата от 10 000 лв. до 50000 лв., ведно със законната лихва и в частта за присъдените разноски над 237 лв. и вместо това е отхвърлил иска за заплащане на обезщетение за неимуществени вреди в тази част, както и искането за разноски пред първата инстанция над сумата 237 лв. до 1 134.83 лв. и в частта на въззивното решение, с което е потвърдено решение №1254/05.07.2013 г. по гр. дело №1549/2013 г. на

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Навигация