Определение №****/**.**.2022 по дело №****/2022


Класификация

  • Вид съдебен акт: Определения за недопускане
  • Колегия/Отделение: IV-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Анотация

Въпрос

Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

Отговор
За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

Върховният касационен съд на Република България, Четвърто гражданско отделение в закрито заседание на седми ноември през две хиляди двадесет и втора година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Илияна Папазова

ЧЛЕНОВЕ: Геновева Николаева

Десислава Попколева

като разгледа докладваното от съдия Попколева гр. дело №******год., за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 307, ал. 1 ГПК.

Образувано е по молба на В. М. Д., чрез адв. Я. А. за отмяна на влязло в сила решение №******г., постановено по в. гр. д. №******г. по гр. д. №******г. на Районен съд Плевен. С първоинстанционното решение са отхвърлени предявените от молителя срещу ЕТ „Ирмо-Илиян Игнатов искове с правно основание чл. 344, ал. 1, т. 1, т. 2 и т. 3 КТ, а претенцията по чл. 224, ал. 1 КТ е уважена за сумата от 992 лв., като за разликата до пълния предявен размер от 1380 лв. искът е отхвърлен като неоснователен.

В молбата за отмяна се поддържа, че е налице основанието по чл. 303, ал. 1, т. 2 ГПК за отмяна на влязлото в сила решение на Плевенския окръжен съд, тъй заповед №******г., с която се прекратява трудовото правоотношение на молителката, както и заповед №17 от 03.07.2013 г. относно установяване на непълно работно време, са признати от орган на съдебната власт – Върховна касационна прокуратура за неистински, като в тази връзка представя постановление от 06.03.2014 г. на прокурор при ВКП, с което жалбата на В. М. Д. е оставена без уважение, като неоснователна и е потвърдено постановлението на Апелативна прокуратура – В. Търново по преписка №99 от 30.01.2014 г. за отказ да се образува досъдебно производство срещу управителя на ЕТ „Ирмо-Илиян Игнатов за измама, изнудване и издаване на неидентични документи невярно съдържание.

Ответникът по молбата – ЕТ „Ирмо-Илиян Игнатов, чрез адв. А. Д. е депозирал отговор, в който заявява становище за недопустимост на молбата за отмяна, тъй като представеното постановление на ВКП не представлява съдебен акт по смисъла на чл. 303, ал. 1, т. 2 ГПК, а освен това молбата е подадена след предвидения за това в чл. 305, ал. 1, т. 2 ГПК тримесечен срок от влизане на решението в сила или узнаване на присъдата, но не по-късно от една година от влизането й в сила.

Върховният касационен съд, състав на Четвърто гражданско отделение намира, че молбата за отмяна на влязлото в сила решение е процесуално ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

или

Вижте абонаментните планове


Свързани съдебни актове

Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирани норми и термини

0 0 гласа
Рейтинг
Запишете се
Известявайте ме за
0 Коментари
Inline Feedbacks
Всички коментари