Определение №****/**.**.2022 по дело №****/2022


Класификация

  • Вид съдебен акт:
  • Колегия/Отделение: III-то отделение, Гражданска колегия
  • Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Анотация

Въпрос

Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

Отговор
За да прочетете пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си ВХОД или да закупите абонамент КУПЕТЕ СЕГА

Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение, в закрито заседание на двадесет и пети октомври две хиляди двадесет и втора година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ЖИВА ДЕКОВА

ЧЛЕНОВЕ: АЛЕКСАНДЪР ЦОНЕВ

ФИЛИП ВЛАДИМИРОВ

като разгледа докладваното от съдия Декова частно гражданско дело №******година, за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 274, ал. 2 ГПК.

Образувано е по частна жалба, подадена от И. Л. К. - лично и като представляващ Синдикална организация - поделение ФНСДУО - КНСБ при „ЕГИДА-СОФИЯ“ ЕАД, против разпореждане №******г., постановено по в. ч. гр. д. №******г. на Софийски апелативен съд, с което е върната, поради неизпълнение на указанията за отстраняване на нередовностите, подадената от жалбоподателите частна касационна жалба вх. №******г. против постановеното по същото дело определение №******г., с което е потвърдено определение от 28.01.2022 г. по в. ч. гр. д. №7905/2021 г. на Софийски градски съд.

В частната жалба се съдържат доводи за неправилност и необоснованост на атакуваното разпореждане, иска се отмяната му и администриране на частната жалба срещу определение №1533/08.06.2022 г. по в. ч. гр. д. №875/2022 г. на Софийски апелативен съд.

Частната жалба е подадена от легитимирани страни, в срока по чл. 275, ал. 1 ГПК, срещу подлежащ на обжалване съдебен акт и е процесуално допустима.

Върховният касационен съд, състав на III гражданско отделение, след преценка на данните по делото и доводите в частната жалба, намира следното:

С обжалваното разпореждане е върната подадената от И. Л. К. - лично и като представляващ Синдикална организация - поделение ФНСДУО - КНСБ при „ЕГИДА-СОФИЯ“ ЕАД частна касационна жалба вх. №14512/29.06.2022 г. против определение №1533/08.06.2022 г., постановено по в. ч. гр. д. №875/2022 г. на Софийски апелативен съд, поради неизпълнение на указанията за отстраняване на нередовностите на частната жалба. Прието, че дадените с разпореждане №2407/04.07.2022 г. указания за прилагане на изложение на основанията за допускане на касационно обжалване по чл. 280, ал. 1 ГПК, пълномощно за процесуално представителство пред ВКС и внасяне на държавна такса по сметка на ВКС в размер на 15 лева са били съобщени на И. Л. К. лично на 08.07.2022 г. и на същата дата е депозирано възражение, видно от което указанията не са изпълнени.

Частната жалба е основателна. Действително подадената частна касационна жалба вх. №14512/29.06.2022 г. против определение №1533/08.06.2022 г. по в. ч. гр. д. №875/2022 г. на Софийски апелативен съд е била нередовна, но няма ... Останалата част от текста на съдебния акт е достъпна само за нашите абонати.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на съдебния акт е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

или

Вижте абонаментните планове


Свързани съдебни актове

Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирани норми и термини

0 0 гласа
Рейтинг
Запишете се
Известявайте ме за
0 Коментари
Inline Feedbacks
Всички коментари