Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2014

докладвано от съдия Зоя Атанасова


Анотация

Въпрос

От кой момент настъпва изискуемост на вземания на доверителя за обезщетение за вреди срещу довереника по неизпълнен договор за поръчка – от датата на сключване на увреждащата сделка, от датата на вписване на увреждащата сделка, от момента на отчитане на увреждащата сделка?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховен касационен съд, четвърто гражданско отделение в съдебно заседание на 02 ноември през две хиляди и петнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СТОИЛ СОТИРОВ

ЧЛЕНОВЕ:

ВАСИЛКА ИЛИЕВА, ЗОЯ АТАНАСОВА

при секретаря Ани Давидова, като разгледа докладваното от съдия З. Атанасова гр. д. №******година, за да се произнесе взе предвид следното:

Производството по делото е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по подадена касационна жалба от ищеца А. К. А., чрез адв. Н. Г. против решение №******г. по гр. дело №******г. на Пловдивския апелативен съд, в частта, с която е потвърдено решение от 13.03.2014 г. по гр. дело №******г. на Пловдивския окръжен съд в частта, с която е отхвърлен иска на жалбоподателя срещу Т. Х. Г. за заплащане на сумата от 36800 евро, представляваща обезщетение за вреди, които ищецът е претърпял вследствие неизпълнение на задължението на ответника да управлява с грижа на добър стопанин имотите на ищеца в страната по сключения устно между тях на 04.10.2002 г. договор за поръчка, изразили се в лишаване на ищеца от възможността да получи следващия му се за периода 25.01.2008 г. – 31.12.2014 г. наем по договор за наем, сключен на 25.01.2008 г. между ответника

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация