Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Любка Андонова


Анотация

Въпрос

Притежава ли главният секретар на В. компетентност да изменява образователните изисквания за заемане на длъжност, в администрацията на В., без наличие на предварително взето решение от страна на работодателя-Висш съдебен съвет ?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Четвърто гражданско отделение, в открито съдебно заседание на двадесети октомври през две хиляди и петнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ВЕСКА РАЙЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

СВЕТЛА БОЯДЖИЕВА, ЛЮБКА АНДОНОВА

при секретаря Юлия Георгиева изслуша докладваното от съдията ЛЮБКА АНДОНОВА гр. дело №******год.

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на И. А. Г. от [населено място], чрез процесуалния му представител адв. В. Б. срещу решение от 27.11.2014 г, постановено по гр. дело №******г на Софийски градски съд, Гражданско отделение, Втори „Д” въззивен състав, с което е потвърдено решение от 28.2.2014г по гр. дело №******г на СРС, 79 състав. С първоинстанционното решение са отхвърлени като неоснователни предявените от И. А. Г. срещу Висш съдебен съвет искове по чл. 344, ал. 1, т. 1, 2 и т. 3 КТ във вр. с чл. 225, ал. 1 КТ за отмяна на уволнението му, извършено на основание чл. 328, ал. 1, т. 6 КТ със заповед №******г на главния секретар на В., за възстановяването му на преди заеманата длъжност „младши експерт” в отдел „Връзки с обществеността, Дирекция „Публична комуникация и протокол” и присъждане на обезщетение за

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация