Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Гълъбина Генчева


Анотация

Въпрос

Дали публичната продан е допустим способ за извършване на делбата, когато за всеки от съделителите може да бъде обособен реален дял в съответствие с квотата му в съсобствеността?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, първо гражданско отделение, в открито заседание на единадесети февруари две хиляди и шестнадесета година, в състав:

Председател:

ДОБРИЛА ВАСИЛЕВА

Членове:

МАРГАРИТА СОКОЛОВА, ГЪЛЪБИНА ГЕНЧЕВА

при секретаря Емилия Петрова, като разгледа докладваното от съдия Генчева гр. д.№******г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на Н. И. М. срещу решение №******г. по в. гр. д.№******г. на Кюстендилския окръжен съд, с което е потвърдено решение от 05.06.2013г. по гр. д.№******г. на Дупнишкия районен съд, с което допуснатите до делба недвижими имоти са изнесени на публична продан.

Жалбоподателят поддържа, че въззивното решение е постановено в нарушение на закона. Делбата може да се извърши посредством разпределение по чл. 353 ГПК, тъй като има експертиза, с която са обособени реални дялове за всички съделители.

Ответниците в производството Д. А. М.; М. А. М.; В. Л. М.; С. Л. Н.; Й. А. П.; Л. А. П.; М. В. В.; В. Н. Е.; Р. М. М.; З. Г. Г.; К. Е. Б.; Т. Н. Г. и Р. Н. Г. не вземат становище по жалбата.

С определение №******г. по настоящото дело

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация