Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2013

докладвано от съдия Гълъбина Генчева


Анотация

Въпрос

Следва ли в производството по предявените искове по чл. 28 ЗОПДИППД /отм./ съдът да събере доказателства за произхода на разполагаемите доходи на дарителя, респективно заемодателя към момента на дарението, съответно към момента на заема? (по чл. 280, ал. 1, т. 1 ГПК)
При съпоставяне на приходи и разходи следва ли отрицателната разлика да е сума на значителна стойност по смисъла на пар. 1 ДР ЗОПДИППД /отм./, за да е основателно и да се уважи искането за отнемане на имуществото? (по чл. 280, ал. 1, т. 3 ГПК)

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховен касационен съд, четвърто гражданско отделение в съдебно заседание на 01 февруари през две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СТОИЛ СОТИРОВ

ЧЛЕНОВЕ:

ВАСИЛКА ИЛИЕВА, ЗОЯ АТАНАСОВА

при секретаря Ани Давидова, в присъствието на прокурор Дечева като разгледа докладваното от съдия З. Атанасова гр. дело №******година, за да се произнесе взе предвид следното:

Производството по делото е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по подадена касационна жалба от ищеца Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество, чрез В. П., ст. инспектор в ТД на КОНПИ гр. В. Т. против решение №******г. по в. гр. дело №******г. на Великотърновския апелативен съд в частта, с която е потвърдено решение №******г. по гр. дело №******г. на Габровския окръжен съд в частта, с която е отхвърлен предявения от К. [населено място] иск за отнемане в полза на държавата на имущество както следва: от Г. Г. Т. лично и в качеството й на наследник на М. С. П., от В. Й. Г. лично и в качеството й на наследник на М. С. П., от М. Г. В. лично и като наследник на М. С. П. и от Б. Г. С.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК, чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация