Определение №****/**.**.2023 по дело №****/2023

докладвано от съдия Боян Балевски


Анотация

Въпрос

Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Търговска колегия, Първо отделение, в закрито заседание на шестнадесети май през две хиляди двадесет и трета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: БОЯН БАЛЕВСКИ ЧЛЕНОВЕ: КРИСТИЯНА ГЕНКОВСКА

АНЖЕЛИНА ХРИСТОВА

като изслуша докладваното от съдия Боян Балевски ч. т. дело №******г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 248 ГПК.

Образувано е по молба с вх. №******г., подадена Г. Й. Т. от [населено място], с искане за допълване на постановеното по настоящото дело определение №******г. в частта за разноските, като му бъдат присъдени сторените такива за производството пред ВКС за платено адвокатско възнаграждение в размер на 300 лв.

Молителят твърди, че с частната си касационна жалба своевременно е направил искане за присъждане на разноски и е представил по делото договор за правна помощ и съдействие и списък по чл. 80 ГПК, но въпреки това касационната инстанция е пропуснала да се произнесе по искането му.

В срока по чл. 248, ал. 2 ГПК е постъпил отговор от „Български ВиК холдингАД – едноличен собственик на капитала на „Водоснабдяване и канализация“ ЕАД, [населено място], чрез изпълнителния му директор, с който се изразява становище за неоснователност на

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.