Анотация

Въпрос

Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Търговска колегия, Второ отделение, в закрито заседание на седми юни през две хиляди и двадесет и втора година, в състав

ПРЕДСЕДАТЕЛ: КОСТАДИНКА НЕДКОВА

ЧЛЕНОВЕ: НИКОЛАЙ МАРКОВ

ГАЛИНА ИВАНОВА

като изслуша докладваното Костадинка Недкова т. д. N 1950 по описа за 2021г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 288 ГПК.

Образувано е въз основа на две касационни жалби против решение №******г. по гр. д. №******г. на Апелативен съд – Бургас, с което, след частична отмяна / потвърждаване на решение №******г. по гр. д. №******г. на Окръжен съд - Бургас е уважен предявеният от З. М. Иванова против ЗД „Бул Инс“ АД иск за сумата от 20 000 лева, представляваща обезщетение за неимуществени вреди от влошаване на получените вследствие на ПТП от 25.04.2016г. увреждания /ексцес/, ведно със законната лихва от датата на завеждане на иска - 23.03.2020г., като искът е отхвърлен за разликата над присъдената сума до пълния предявен размер от 50 000 лева.

Ищцата З. М. Иванова обжалва въззивното решение в частта, с която се потвърждава отхвърлянето на иска й за разликата над присъдената сума от 20 000 лева до пълния претендиран размер от 50 000 лева. Сочи,

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Опр. по чл. 288 ГПК за недопускане, Определения по чл. 288 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: Предстои добавяне

Навигация