Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2014

докладвано от съдия Ваня Алексиева


Анотация

Въпрос

Представляват ли допълненията и поясненията на първоначалната искова молба,заявени по реда на чл.372 ГПК изменение на иска?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, второ отделение, Търговска колегия в съдебно заседание на 22.03.2016 година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ВАНЯ АЛЕКСИЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

НИКОЛАЙ МАРКОВ, СВЕТЛА ЧОРБАДЖИЕВА

при участието на секретаря Л. Златкова изслуша докладваното от председателя ВАНЯ АЛЕКСИЕВА т. дело №******година, за да се произнесе, взе предвид:

Производството е по чл. 290 ГПК и сл.

Образувано е по касационната жалба на Д. Николова П. от [населено място] против въззивно решение на Варненския апелативен съд №******г., по в. т. д.№******г., с което е потвърдено решение №******г., по т. д.№******г. на Добричкия окръжен съд за уважаване на предявения [фирма], гр. Варна срещу касатора, като ответник, установителен иск по чл. 422, ал. 1 ГПК за признаване на установено, че в качеството на авалист по издаден от „П.”Е., запис на заповед от 20.11.2008 г., с падеж на предявяване до 30.10.2013 г. и предявен за плащане на 01.02.2011 г. последният дължи сумата 30 000 лв., ведно със законната лихва, считано от 02.11.2012 г. до окончателното и изплащане, за което вземане, на осн. чл. 417, т. 9 ГПК, е издадена заповед за изпълнение и изпълнителен лист по ч. гр. д.№3796/2012 г. на Д. и в полза на ищцовото търговско

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 2 ГПК

Навигация