Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Вероника Николова


Анотация

Въпрос

Дали при постигнато съгласие между страните, че нямат претенции по договора между тях, но при липса на волеизявление за извършване на опрощаване, вземане по същия договор може да се счита погасено по реда на чл.108 от ЗЗД?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД на Република България, Търговска колегия, Първо отделение, в публично заседание на петнадесети февруари през две хиляди и шестнадесета година, в състав

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ТОТКА КАЛЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

ВЕРОНИКА НИКОЛОВА, КРИСТИЯНА ГЕНКОВСКА

При секретаря Петя Кръстева като изслуша докладваното от съдия Николова т. д. №******г. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на [фирма]

, [населено място], срещу решение №******г. по в. т. д. №******г. на Софийски апелативен съд, 11 състав. С него е отменено решение №******г. по т. д. №******г. на Софийски градски съд, ТО, VІ -1 състав, с което [фирма], [населено място], е осъдено да заплати на [фирма], [населено място], сумата от 26 000 лева, на основание чл. 266 ЗЗД, представляваща частичен иск от цяло вземане в размер на 64750,90 лева, дължима по договор от 28.01.2011г. за СМР на обект Автомагистрала Т. "О. - Б.", ведно със законната лихва от 13.03.2012г., до окончателното изплащане на сумата,

като вместо това е отхвърлен предявеният от касатора [фирма], [населено място], срещу [фирма], [населено място], частичен иск за сумата от 26 000 лева.

Срещу решението е подадена касационна жалба

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация