Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Петя Хорозова


Анотация

Въпрос

При образувани две изпълнителни производства въз основа на едно и също изпълнително основание, първото от които е било прекратено по перемция, следва ли във второто производство, при насочване на изпълнението върху дружествен дял по реда на чл. 517, ал. 2 ГПК на общо основание да се приложи нормата на чл. 96, ал. 1 ТЗ относно 6 месечния срок, предхождащ налагането на запора по чл. 517, ал. 1 ГПК, или следва да се зачете /респ. присъедини/ срокът, изтекъл по време на прекратеното изпълнително производство?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Търговска колегия, второ отделение, в публично съдебно заседание на двадесет и четвърти февруари през две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ТАТЯНА ВЪРБАНОВА

ЧЛЕНОВЕ:

БОЯН БАЛЕВСКИ, ПЕТЯ ХОРОЗОВА

при участието на секретаря Ирена Велчева

изслуша докладваното от съдия Петя Хорозова

т. д. №******г. и за да се произнесе, взе предвид:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по подадена касационна жалба СД „ИСОТЕХ – С., Ч.” с ЕИК[ЕИК] и седалище в [населено място], представлявано С. И. С. и Г. Т. Ч., чрез процесуалния му представител адв. М. Дедова САК, срещу решение №******г. по в. т. д. №******г. по описа на Великотърновски апелативен съд, с което е потвърдено решение №******г. по т. д.№******г. на Русенския окръжен съд. С първоинстанционното решение на основание чл. 517, ал. 2 ГПК е прекратено ответното СД „ИСОТЕХ – С., Ч.” и в полза на ищеца В. С. С. от [населено място] са присъдени 611 лв. - разноски по делото.

С определение №591/26.10.2016 г., на основание чл. 280, ал. 1, т. 3 ГПК, е допуснато касационно обжалване на въззивното решение по обуславящия изхода на

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация