Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Албена Бонева


Анотация

Въпрос

Нередовна ли е молба по чл. 127а, ал. 2 СК, ако в нея не е определен периодът от време, за който се иска разрешение от съда за пътуване на дете в чужбина.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, гражданска колегия, четвърто отделение, в открито съдебно заседание на двадесет и първи януари две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СВЕТЛА ЦАЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

АЛБЕНА БОНЕВА, БОЯН ЦОНЕВ

при секретаря Стефка Тодорова, като изслуша докладвано от съдията Албена Бонева гр. дело №******г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК и е образувано по касационна жалба, подадена С. М. Х., чрез адв. Н. С. от АК Т., срещу въззивно решение №******г., постановено Търговищкия окръжен съд по гр. д. №******г.

Касационното обжалване е допуснато служебно от съда, с оглед интереса на непълнолетното дете М. С. М., в частта, в която е ограничен периодът, през който е дадено разрешение той, със съгласието на майка си Ю. С., да пътува извън страната, до Кралство Холандия, по въпроса - нередовна ли е молба по чл. 127а, ал. 2 СК, ако в нея не е определен периодът от време, за който се иска разрешение от съда за пътуване на дете в чужбина.

Ю. Ю. С. е подала молба по чл. 127а СК за разрешение детето М. С. М., роден от съвместното й съжителство

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Навигация