Определение №****/**.**.2017 по дело №****/2016

докладвано от съдия Светла Цачева


Анотация

Въпрос

Следва ли съдът да даде указания за поправяне нередовности на исковата молба, за да се обезпечи постановяването на допустим съдебен акт по съществото на спора?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВЕН КАСАЦИОНЕН СЪД, ЧЕТВЪРТО ГРАЖДАНСКО ОТДЕЛЕНИЕ в закрито съдебно заседание на двадесет и четвърти март две хиляди и шестнадесета година в състав:

Председател:

СВЕТЛА ЦАЧЕВА

Членове:

АЛБЕНА БОНЕВА, БОЯН ЦОНЕВ

изслуша докладваното от съдията Цачева гр. д. №******год., и за да се произнесе взе предвид следното:

Производство по чл. 288 ГПК.

С решение №******г. по гр. д. №******г. на Бургаски окръжен съд е обезсилено решение №******г. по гр. д. №******г. на Бургаски районен съд и производството по предявените от Г. И. М. в качеството и на управител на Д. „Г.”, [населено място] срещу Х. Г. Д. от [населено място] искове с правно основание чл. 55, ал. 1 ЗЗД и чл. 232, ал. 1 ЗЗД е прекратено като недопустимо. В решението е прието, че с исковата молба са предявени претенции са обезщетение от гражданско дружество чрез представляващия го съдружник и управител Г. М., по които искове съдът се е произнесъл с решение по съществото на спорното право. Прието е, че гражданското дружество е неперсонифициран правен субект, поради което не може да е страна по сключени договори, нито може да бъде страна в гражданския процес; че страни по

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Определения за допускане, Определения по чл. 288 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация