Решение №****/**.**.2017 по дело №****/2016

докладвано от съдия Любка Андонова


Анотация

Въпрос

Преназначаването на длъжност „асистент“ (с промени, или без променени в условията за срок на договора и трудовото възнаграждение), автоматично ли се извършва от работодателя, няма формирана съдебна практика?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, гражданска колегия, четвърто отделение, в открито съдебно заседание на десети ноември две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СВЕТЛА ЦАЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

АЛБЕНА БОНЕВА, БОЯН ЦОНЕВ

при секретаря Стефка Тодорова, като изслуша докладвано от съдията Албена Бонева гр. дело №******г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК и е образувано по жалба, подадена Г. И. С., чрез адв. М. Т., срещу въззивно решение №******г., постановено Софийски градски съд по въззивно гр. д. №******г.

Касационното обжалване е допуснато по материалноправния въпрос как се извършва преназначаването по реда на пар. 5, ал. 5 ПЗР ЗРАСРБ – едностранно от работодателя или въз основа на постигнато съгласие между страните за изменение на трудовото правоотношение.

Съставът на Върховния касационен съд дава следният отговор

Съгласно чл. 18, ал. 1 ЗРАСРБ, след изм. ДВ бр. 101/2010 г., длъжността главен асистент“ може да се заема само от лице с придобита образователна и научна степен доктор“ в съответната научна област, като за заварените случаи в пар. 5, ал. 5 ПЗР ЗРАСРБ е постановено

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация