Анотация

Въпрос

Относно касационното обжалване, са свързани с възможността на съда, в производството по иск за обезщетение по реда на чл. 2 ЗОДОВ и сл., да се произнася относно вина и съпричиняване от страна на лице, което е било оправдано по реда на НПК и относно задължителната сила на присъдата на основание чл. 300 ГПК и приложимостта на тази разпоредба в производството по ЗОДОВ.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд, Четвърто гражданско отделение, в открито заседание на седми ноември две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Бойка Стоилова

ЧЛЕНОВЕ:

Мими Фурнаджиева, Велислав Павков

при секретаря Ани Давидова в присъствието на прокурора като разгледа докладваното от съдията Павков гр. д.№******год. и за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на П. на Р. Б. против решение №******г., постановено по гр. д.№******г., от І-ви състав на Апелативен съд – София.

Ответникът по касационната жалба я оспорва, чрез своя процесуален представител.

Касационното обжалване е допуснато по жалбите на двете страни, като касационното производство по касационната жалба на ищцата е прекратено с влязло в сила определение на състава на ВКС, поради невнасяне в срок на дължимата държавна такса.

Правните въпроси, по които е допуснато касационното обжалване, са свързани с възможността на съда, в производството по иск за обезщетение по реда на чл. 2 ЗОДОВ и сл., да се произнася относно вина и съпричиняване от страна на лице, което е било оправдано

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация