Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Маргарита Соколова


Анотация

Въпрос

Допустимо ли е прилагането на нормата на чл. 349, ал. 2 ГПК по отношение на имот, който няма предназначението на жилище съгласно действащата дефиниция за жилище по пар. 5, т. 30 от ДР на ЗУТ ?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, гражданска колегия, I-во отделение, в съдебно заседание на двадесет и осми януари две хиляди и шестнадесета година в състав:

Председател:

Добрила Василева

Членове:

Маргарита Соколова, Гълъбина Генчева

При секретаря Емилия Петрова, като изслуша докладваното от съдията Соколова гр. д. №******г., и за да се произнесе, взе предвид:

Производството е по чл. 290 ГПК.

С определение №******г. е допуснато касационно обжалване на въззивното решение №******г. по в. гр. д. N 128/2015 г. на Ловешкия окръжен съд по извършване на делбата, по касационна жалба на Т. П. И..

Ответникът по касация И. С. И. счита, че жалбата е неоснователна.

Върховният касационен съд на РБ, състав на І-во г. о., провери заявените с жалбата основания за отмяна на въззивното решение и за да се произнесе, взе предвид следното:

Предмет на делбата са апартамент с принадлежащи към него таванско помещение и мазе, и гараж, придобити в режим на съпружеска имуществена общност от И. и П. И.. С. И. е преживял съпруг на П. И., починала през 2013 г., а съделителката Т. И. е наследница въз основа на оставено от наследодателката в нейна полза универсално саморъчно завещание.

С решение №******г.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация