Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2015

докладвано от съдия Татяна Върбанова


Анотация

Въпрос

Относно темпоралното действие на постановено от ВАС и влязло в сила решение, с което е бил отменен индивидуален административен акт/ по см. на чл. 13, ал. 2, пр. 1 от ЗЕ/, инкорпориран в Решение № Ц-33 от 14.09.2012 г. на ДКЕВР.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Търговска колегия, второ отделение в публично заседание на двадесет и четвърти февруари две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ТАТЯНА ВЪРБАНОВА

ЧЛЕНОВЕ:

БОЯН БАЛЕВСКИ, ПЕТЯ ХОРОЗОВА

при секретаря Ирена Велчева

изслуша докладваното от председателя /съдия/ Татяна Върбанова

т. дело №******година

Производството е по чл. 290 ГПК.

С определение №******г. е допуснато касационно обжалване, на основание чл. 280, ал. 1, т. 3 ГПК, на решение №******г. по в. т. д. №******г. на Апелативен съд – Варна по въпроса, свързан с тълкуването на чл. 302 ГПК във връзка с темпоралното действие на влязлото в сила решение на Върховния административен съд, с което е бил отменен индивидуален административен акт по см. на чл. 13, ал. 2, предл. първо ЗЕ импортиран в Решение №******г. на ДКЕВР.

В касационната си жалба търговското дружество [фирма], ЕИК[ЕИК], със седалище и адрес на управление [населено място], [улица], поддържа, че въззивният състав на Апелативен съд – Варна при постановяване на атакуваното решение №281/24.10.2014 г. по в. т. д. №512/2014 г., с което след отмяна на решение №543 от 31.05.2014 г. по т. д. №1703/2013 г. на Окръжен съд – Варна,

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация