Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Василка Илиева


Анотация

Въпрос

След като дисциплинарното наказание е наложено за системни нарушения на трудовата дисциплина кой е началният момент, от който почва да тече срокът по чл. 194, ал. 1 КТ, определен за всяко дисциплинарно нарушение поотделно или по последното извършено от работника или служителя ? След като дисциплинарното наказание е наложено за системни нарушения на трудовата дисциплина кой е началният момент, от който почва да тече срокът по чл. 194, ал. 1 КТ, определен за всяко дисциплинарно нарушение поотделно или по последното извършено от работника или служителя ? След като служителката е наказана за системни нарушения на трудовата дисциплина следва ли съдът да определи приема ли тази квалификация на уволнителната заповед или не ?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Четвърто гражданско отделение, в съдебно заседание на седемнадесети октомври две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СТОИЛ СОТИРОВ

ЧЛЕНОВЕ:

ВАСИЛКА ИЛИЕВА, ЗОЯ АТАНАСОВА

при секретаря АНИ ДАВИДОВА и в присъствието на прокурора изслуша докладваното от съдията СТОИЛ СОТИРОВ гр. дело №******година.

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба, вх.№******г., подадена от адвокат В. П. - процесуален представител на ответника по исковата молба Д. за с. х. – И., област Х., против въззивно решение №******г. по гр. д.№******г. по описа на Хасковския окръжен съд, г. о., трети състав, с която е потвърдено решение №******г. по гр. д.№35/2015 г. по описа на Ивайловградския районен съд, по исковете с правно основание чл. 344, ал. 1, т. 1 KT и чл. 344, ал. 1, т. 2 КТ, и е уважен искът по чл. 344, ал. 1, т. 3 КТ.

Въззивната инстанция е приела, че „Основният спор по делото е за това – намира ли приложение кратката двумесечна давност, установена с разпоредбата на чл. 194, ал. 1 КТ за

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК, чл. 280 ал. 1 т. 3 ГПК

Навигация