Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Албена Бонева


Анотация

Въпрос

Дали длъжността „главен счетоводител“ винаги е такава от ръководството на предприятието и има ли значение дали съответната длъжност е в самостоятелно обособена структура на работодателя?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, гражданска колегия, четвърто отделение, в открито съдебно заседание на шести октомври две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СВЕТЛА ЦАЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

АЛБЕНА БОНЕВА, БОЯН ЦОНЕВ

при секретаря Стефка Тодорова, като изслуша докладвано от съдията Албена Бонева гр. дело №******г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК и е образувано по касационна жалба, подадена от М. И. М.-Ч., чрез адвокат М. Р. от АК–Х., против решение №******г. на Хасковски окръжен съд, постановено по въззивно гр. д. №******г.

Касационното обжалване е допуснато с определение №******г., по материалноправните въпроси дали длъжността главен счетоводител“ винаги е такава от ръководството на предприятието и има ли значение дали съответната длъжност е в самостоятелно обособена структура на работодателя.

Въпросът дали главният счетоводител е от ръководството на предприятието е свързан с тълкуване на пар. 1, т. 3 ДР КТ. В цитираната разпоредба законодателят е определил при какви условия лице, заемащо определена длъжност е от „ръководството на предприятието“ – освен ръководителят и неговите заместници, това са и всички други лица, на които е възложено ръководството на трудовия процес – планиране, организиране, контролиране, отговорност

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Навигация