Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Марио Първанов


Анотация

Въпрос

Носи ли отговорност за деликта собственикът и лицето, под чийто надзор се намира вещта, причинила вредата, когато се установи, че увреждането е по изключителна вина на трето лице ?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Четвърто гражданско отделение, в съдебно заседание на пети октомври, две хиляди и шестнадесета година в състав:

Председател:

МАРИО ПЪРВАНОВ

Членове:

МАРГАРИТА ГЕОРГИЕВА, ЕРИК ВАСИЛЕВ

при секретаря Аврора Караджова изслуша докладваното от съдията Марио Първанов гр. дело №******г.

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационни жалби на [община] баня, подадена от адвокат В. С. и на Д. С. М., със съдебен адрес [населено място], приподписана от пълномощника му адвокат Р. Д., срещу въззивно решение №******г. по гр. дело №******г. на Старозагорския окръжен съд. С обжалваното решение е отменено решение №******г. по гр. дело №******г. на Казанлъшкия районен съд и [община] баня е осъдена да заплати на Р. С. А. сумата 8 000 лв. - обезщетение за претърпени неимуществени вреди от непозволено увреждане заедно със законната лихва, считано от 31.12.2012 г. до окончателното изплащане на сумата. Осъден е Д. С. М. – трето лице помагач на [община] баня и ответник по предявения обратен иск да заплати на общината 8 000 лв. заедно със законната лихва, считано

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация