Определение №****/**.**.2022 по дело №****/2021

докладвано от съдия Майя Русева


Анотация

Въпрос

Предстои добавяне на анотация. Междувременно, моля, прочете пълния текст на съдебния акт.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на двадесет и осми юни през две хиляди двадесет и втора година, в състав

ПРЕДСЕДАТЕЛ: МАРИО ПЪРВАНОВ

ЧЛЕНОВЕ: ИЛИЯНА ПАПАЗОВА

МАЙЯ РУСЕВА

при участието на секретаря., като разгледа докладваното от съдията Русева ч. г. д. N.3664 по описа за 2021г., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 274, ал. 3 ГПК.

Образувано е по частна жалба вх.№******г. д.№******гас. Със същото е оставена без уважение частната й жалба срещу определение №******г. д.№******глеждане нейна предходна жалба /против определение на РС Сливен за отхвърляне на искането й по чл. 229, ал. 1, т. 4 ГПК за спиране на производството по делото до приключване на друго преюдициално такова/.

Ответната страна „Е. Миролио“ЕАД оспорва жалбата.

С определение №.602261/4.10.21 производството по делото е спряно до приключване на производството по тълк. д.№.2/2018 на ОСГТК на ВКС. Тълкувателно дело №.2/2018е приключило с приемане на тълкувателно решение от 23.06.22. Предвид изложеното и на основание чл. 230, ал. 1 ГПК производството по делото следва да бъде служебно възобновено.

Същевременно е постъпила молба вх.№******глила частната си жалба против опр.№.197/9.07.21. С оглед изричното изявление на жалбоподателката за оттегляне на частната

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.