Решение №****/**.**.2017 по дело №****/2016

докладвано от съдия Ерик Василев


Анотация

Въпрос

За възможността на кредитора да проведе иск по чл. 135 ЗЗД по отношение на увреждащите действия на поръчителя, независимо от акцесорния характер на поръчителството?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Четвърто гражданско отделение, в открито заседание на двадесети и първи септември, две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

МАРИО ПЪРВАНОВ

ЧЛЕНОВЕ:

МАРГАРИТА ГЕОРГИЕВА, ЕРИК ВАСИЛЕВ

при участието на секретаря Аврора Караджова като изслуша докладваното от съдия Ерик В. гражданско дело №******година, за да се произнесе взе предвид следното:

Производство по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на [фирма], ЕИК[ЕИК], чрез адвокат Ю. Р. от САК срещу решение №******г. по в. гр. д. №******г. на Апелативен съд София, с което се потвърждава решение от 03.01.2014 г. по гр. д. №******г. на Софийски градски съд за отхвърляне на предявения от [фирма] иск срещу Л. Д. П., В. П. П. и А. Л. П., на основание чл. 135 ЗЗД, по отношение на собствената на Л. Д. П. ½ идеална част от имот, притежаван в режим на съпружеска имуществена общност.

С определение №******г. по делото, е допуснато касационно обжалване на въззивното решение поради противоречивото решаване на процесуалноправния въпрос, за възможността на кредитора да проведе иск по чл. 135 ЗЗД по отношение

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 2 ГПК

Навигация