Решение №****/**.**.2017 по дело №****/2016

докладвано от съдия Маргарита Георгиева


Анотация

Въпрос

Има ли задължение работодателят да промени организацията си на работа / в т.ч. с откриване и поддържане на нова допълнителна щатна бройка за длъжността/, за да запази трудовото правоотношение с трудоустроен работник и да може лицето да полага труд при облекчени условия, съгласно здравните предписания на ТЕЛК ?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД, Четвърто гражданско отделение, в открито съдебно заседание на двадесет и първи септември през две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

МАРИО ПЪРВАНОВ

ЧЛЕНОВЕ:

МАРГАРИТА ГЕОРГИЕВА, ЕРИК ВАСИЛЕВ

при участието на секретаря Аврора Караджова и прокурора, като разгледа докладваното от съдията Маргарита Георгиева гражданско дело №******година, за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПКчл. 293 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на [фирма] – [населено място], представлявано от юрисконсулт И. Г., срещу въззивно решение №******г. постановено по възз. гр. д.№******г. на Софийски окръжен съд, с което след отмяна на решение №******г. по гр. д.№******г. на РС – Ихтиман, са уважени предявените от К. Е. Т. искове с правно основание чл. 344, ал. 1, т. 1 КТчл. 344, ал. 1, т. 2 КТ и чл. 344, ал. 1, т. 3 КТ.

В касационната жалба се поддържа, че въззивното решение е постановено в противоречие с материалния закон и е необосновано, поради което се иска отмяната му.

В хода на производството, поради извършено прехвърляне на търговското предприятие на [фирма] на [фирма] – [населено място], като страна по делото, наред с

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

  • Решение №****/**.**.2020 по дело №****/2019
    Следва ли да се иска становище на ТЕЛК относно длъжностите, определени за трудоустроени, за които се предвижда по-висока степен на образование от притежаваната от трудоустроеното лице, за което се отправя запитването? Следва ли да се предлага на трудоустроено лице длъжност, за която то не притежава необходимото образование, както и длъжност,…
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация