Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Марио Първанов


Анотация

Въпрос

Налице ли са предпоставките за отговорност по чл. 49 ЗЗД, ако няма виновно противоправно поведение на лицето, на което е възложена работата ?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Четвърто гражданско отделение, в съдебно заседание на двадесет и първи септември, две хиляди и шестнадесета година в състав:

Председател:

МАРИО ПЪРВАНОВ

Членове:

МАРГАРИТА ГЕОРГИЕВА, ЕРИК ВАСИЛЕВ

при секретаря Аврора Караджова изслуша докладваното от съдията Марио Първанов гр. дело №******г.

Производството е по чл. 290 ГПК.

Образувано е по касационна жалба на О. д. З.”, [населено място], подадена от пълномощника и юрисконсулт К. Ж., срещу решение №******год. по гр. дело №******г. на Ямболския окръжен съд, с което е потвърдено решение №******г. по гр. д.№******г. на Ямболския районен съд. С първоинстанционното решение касаторът е осъден да заплати на С. И. К. на основание чл. 49 ЗЗД сумата 8 823.94 лв. – обезщетение за имуществени вреди от противоправно поведение на служител на дирекцията. Въззивният съд е приел, че в разпоредбата на чл. 1 Наредба №11 от 06.04.09 г. са уредени условията и редът за прилагане на мярка 214-„Агроекологични плащания” по Програмата за развитие на селските райони за периода от 2007 г. – 2013 г., финансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони,

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация