Решение №****/**.**.2017 по дело №****/2016

докладвано от съдия Борис Илиев


Анотация

Въпрос

Може ли, когато трудовият договор се прекратява при условията на чл. 325, ал. 1, т. 1 КТ по инициатива на работодателя, заповедта за прекратяване на трудовото правоотношение да се счита за предложение за прекратяване на договора по взаимно съгласие?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, четвърто гражданско отделение, в открито съдебно заседание на двадесет и първи септември две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

Борислав Белазелков

ЧЛЕНОВЕ:

Борис Илиев, Димитър Димитров

при секретаря Райна Пенкова и прокурора, като разгледа докладваното от Борис Илиев гр. д.№******г. за да постанови решението, взе предвид следното:

Производството е по чл. 290 ГПК.

С определение №******г., постановено по настоящето дело, по жалба на В. А. М. е допуснато касационно обжалване на въззивно решение на Благоевградски окръжен съд №******г. по гр. д.№******г., с което са отхвърлени предявените от жалбоподателката против [фирма], [населено място], искове, квалифицирани по чл. 344, ал. 1, т. 1 КТ, чл. 344, ал. 1, т. 2 КТ и чл. 344, ал. 1, т. 3 КТ, за признаване за незаконно и за отмяна на уволнението, за което е издадена заповед №******г., за възстановяване на заеманата преди уволнението длъжност „камериерка и за заплащане на обезщетение за оставане без работа поради незаконно уволнение в размер 660 лв.

Обжалването е допуснато при условията на чл. 280, ал. 1, т. 1 ГПК по материалноправния въпрос може ли, когато трудовият договор се прекратява при

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация