Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Даниела Стоянова


Анотация

Въпрос

При наведено твърдение от ищеца, че извършеното съкращаване на щата не е реално, а трудовата му функция продължава да се осъществява, чия е тежестта на доказване на този факт – на ищеца – работник, или на ответника – работодател? Следва ли въззивният съд служебно да констатира непълнота, неточност и неяснота на доклада на първоинстанционния съд по чл. 146 ГПК, без да е сезиран от страните в процеса?

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Трето гражданско отделение, в съдебно заседание на двадесет и седми октомври две хиляди и шестнадесета година, в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: СИМЕОН ЧАНАЧЕВ

ЧЛЕНОВЕ: ДИАНА ХИТОВА

ДАНИЕЛА СТОЯНОВА

при участието на секретаря Албена Рибарска

и в присъствието на прокурора

изслуша докладваното от съдията Д. СТОЯНОВА

гр. дело №******година

Производство по чл. 290 ГПК.

С определение №******г. е допуснато на основание чл. 280, ал. 1, т. 1 ГПК касационно обжалване по касационна жалба на С. П. Л., [населено място], подадена чрез адв. И. П., на въззивно решение от 25.01.2016г. на Софийски градски съд, постановено по в. гр. д.№******г.

С това решение е потвърдено решение от 05.03.2015г. по гр. д.№******г. на Софийски районен съд, с което са отхвърлени предявените от С. П. Л. против [фирма] искове с правно основание чл. 344, ал. 1, т. 1, т. 2 и т. 3 КТ за отмяна на уволнението, извършено със заповед №******г. от представляващите [фирма]- И. Й. и К. В.; за възстановяване на ищеца на работата, която е

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация