Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Симеон Чаначев


Анотация

Въпрос

Решенията на СРС и СГС са били постановени при допуснати нарушения на съдопроизводствените правила, свеждащи се до разглеждане на исковете, без да се изясни процесуалната легитимация на ответника, чрез изясняване на въпроса за работодателската правосубектност на страната, с която ищцата е била в трудово правоотношение до прекратяването му с процесната заповед, както и без обстоятелствената част на исковата молба да се приведе в съответствие с петитума.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, гражданска колегия, трето отделение в съдебно заседание на двадесет и седми октомври две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

СИМЕОН ЧАНАЧЕВ

ЧЛЕНОВЕ:

ДИАНА ХИТОВА, ДАНИЕЛА СТОЯНОВА

при участието на секретаря Албена Рибарска изслуша докладваното от председателя СИМЕОН ЧАНАЧЕВ гр. дело №******година.

Производството е по чл. 290 ГПК.

Е. А. И. е подала касационна жалба срещу решение №******г. по гр. дело №******г. на Софийски градски съд, гражданско отделение, ІІІ – Б въззивен състав.

Ответникът по касационната жалба – Министерство на вътрешните работи, [населено място] не е взел становище.

Върховният касационен съд /ВКС/, състав на гражданска колегия, трето отделение, за да се произнесе взе предвид следното:

С цитираното въззивно решение състав на Софийски градски съд /СГС/ е потвърдил решение №******г. по гр. дело №******година на Софийски районен съд /СРС/, гражданско отделение, 67 състав, с което първоинстанционният съд е отхвърлил искове по чл. 344, ал. 1, т. 1, т. 2 и т. 3 КТ, предявени от настоящия касатор. По иска по чл. 344, ал. 1, т. 1 КТ СГС

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 281 т. 2 ГПК

Навигация