Решение №****/**.**.2016 по дело №****/2016

докладвано от съдия Любка Андонова


Анотация

Въпрос

Процесуалният представител на молителя е бил снабден с валидна представителна власт по гр.дело № 2922/2015 г, което е видно от съдържащото се в кориците на делото адвокатско пълномощно. В него се съдържа изрично отбелязване, че служи за процесуално представителство пред Върховния касационен съд. Пълномощното не съдържа отбелязване, че адв.А. е упълномощена единствено да депозира писмен отговор по касационната жалба /а липсват и подобни твърдения от молителя/. При това положение следва да се приеме че К. е бил редовно призован и представляван пред ВКС от упълномощен от него адвокат.Следователно не е нарушено правото му на защита.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

Върховният касационен съд на Република България, Четвърто гражданско отделение, в открито съдебно заседание на двадесети септември през две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ВЕСКА РАЙЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

СВЕТЛА БОЯДЖИЕВА, ЛЮБКА АНДОНОВА

при секретаря Ванюша Стоилова изслуша докладваното от съдията ЛЮБКА АНДОНОВА гр. дело №******год.

Производството е по чл. 303, ал. 1, т. 5 ГПК.

Образувано е по молба на В. П. К., подадена чрез процесуалните му представители адв. В. С. и адв. И. З. за отмяна на влязлото в сила съдебно решение №******г, постановено по гр. дело №******г на ВКС, Първо гражданско отделение, с което е отменено решение №******г по гр. дело №******г на Софийски апелативен съд, ГК, Втори състав и вместо него е постановено друго, с което е признато за установено на основание чл. 108 ЗС по отношение на В. П. К. от [населено място], общ. Н., обл. Б., че ЗАД [фирма] е собственик на лек автомобил, марка „БМВ“, модел „ 520Д“ с ДК [рег. номер на МПС] , двигател / №/ .

В молбата за отмяна се сочи основанието по чл. 303, ал. 1, т. 5 ГПК. Подържа се, че в хода на проведеното пред ВКС съдебно производство, в

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 303 ал. 1 т. 5 ГПК

Навигация