Анотация

Въпрос

За определяне размера на обезщетението за претърпени неимуществени вреди от водено незаконно наказателно производство по справедливост.

Отговор

Отговорът на въпроса е достъпен само за нашите абонати. Ако имате закупен абонамент, моля, влезте в личния си профил.

Ако все още нямате закупен абонамент, можете да се абонирате за пълен достъп до системата на "Българското прецедентно право" сега!

Текст

ВЪРХОВНИЯТ КАСАЦИОНЕН СЪД, ГК,ІV г. о. в открито заседание на двадесети септември през две хиляди и шестнадесета година в състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:

ВЕСКА РАЙЧЕВА

ЧЛЕНОВЕ:

СВЕТЛА БОЯДЖИЕВА, ЛЮБКА АНДОНОВА

при секретаря Ванюша Стоилова и с участието на прокурора Станева, като изслуша докладваното от съдията Светла Бояджиева гр. дело №******год. за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по реда на чл. 290 ГПК.

Образувано е по две касационни жалби, подадени от Г. С. Г. чрез адв. Й. Й. и от С. А. П. срещу решение №******г. по в. гр. дело №******г. на Софийски апелативен съд. С него е отменено решение от 27.11.14г. по гр. дело №******г. на СГС, ГО,2 състав в частта, с която е уважен искът по чл. 2, ал. 1, т. 3 ЗОДОВ за разликата над 12 000 лв до 26 000 лв и в отменената част е постановено друго, с което искът е отхвърлен за сумата 14 000 лв.

Касаторът Г. Г. обжалва въззивното решение в отхвърлителната му част с оплаквания, че определеният от съда размер на обезщетението за неимуществени вреди е занижен.

Касаторът С. А. П. обжалва въззивното решение в осъдителната му част.

Благодарим ви, че четете "Българското прецедентно право"!

За да достъпите пълния текст на бюлетин "Dictum Плюс" е необходимо да влезете в профила си и да имате закупен абонамент.

Вижте абонаментните планове


Препраща към

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.

Цитирано в

Не са намерени съдебни актове по зададения критерий. Предстои добавяне.
Деловодни данни

Вид съдебен акт: Решения по чл. 290 ГПК

Отделение/Колегия: ******

Допълнителен селективен критерий: чл. 280 ал. 1 т. 1 ГПК

Навигация